De Faculteit

De faculteit Wetenschappen is dé faculteit voor exacte wetenschappen en bestaat uit verschillende opleidingen, gaande van biologie tot informatica. De huidige decaan van onze faculteit is prof. Isabel Van Driessche.

De faculteit Wetenschappen is voornamelijk gelegen op Campus Ledeganck en Campus Sterre. Een overzicht van alle campussen en hoe er te geraken kan je hier vinden.

Uitgebreide info over de faculteit Wetenschappen kan je hier vinden.


Studentenvertegenwoordiging

Aan de faculteit Wetenschappen zijn er een tal van raden en commissies waarin studenten zetelen als studentenvertegenwoordiger, zogeheten ‘stuvers’. Deze omvatten o.a. richtingspecifieke raden zoals Opleidingscommissies en Commissies voor Kwaliteitszorg Onderwijs, die erop toezien dat alles vlot verloopt binnen een opleiding. Er zijn ook meer algemene raden, zoals de Faculteitsraad en de Computercommissie. Meer informatie over raden en commissies kan je vinden onder de tab ‘Stuvers’.

Als StuW zijn wij de Studentenraad van de faculteit Wetenschappen. Wij vertegenwoordigen studenten aan onze faculteit op zowel facultair als universitair niveau, en zijn het kruispunt voor alle stuvers aan onze faculteit. Ben jij student of stuver en zit je met een probleem? Aarzel dan zeker niet om contact met ons op te nemen. Klik hier voor meer info over StuW.


Studentenverenigingen en werkgroepen

Aan de faculteit Wetenschappen bestaat uit verschillende verenigingen die studentikoze activiteiten organiseren zoals sportactiviteiten, cantussen, filmavonden... Er zijn ook werkgroepen die bovendien activiteiten organiseren gerelateerd aan de opleiding zelf, zoals lezingen en projecten. Hieronder kan je een lijst vinden van de verenigingen en werkgroepen, alsook welke opleiding(en) ze als doelpubliek hebben.
Chemica

Studentenvereniging voor de opleidingen Chemie en Biochemie & Biotechnologie.GBK

Studentenvereniging voor de opleiding Biologie.Geografica

Studentenvereniging voor de opleiding Geografie & Geomatica.Geologica

Studentenvereniging voor de opleiding Geologie.

WiNA

Studentenvereniging voor de opleidingen Wiskunde, Informatica en Fysica & Sterrenkunde.Prime

Werkgroep over Wiskunde.VVN

Werkgroep over Fysica en Sterrenkunde.Zeus WPI

Werkgroep over Informatica.